Cinci cei mai bine plătiți jucători de fotbal

Cinci cei mai bine plătiți jucători de fotbal

Fotbalul este clasificat în mod constant drept cel mai popular sport din întreaga lume. Revista Forbes a publicat lista anuală a o 100, cel mai bine plătiți, sportivi, iar jucătorii de fotbal au fost sportivii principali pe această listă. Mai jos sunt cei mai buni cinci jucători de fotbal cu cel mai mare onorariu din 2018.

1. Lionel Messi

Lionel Andres Messi este un jucător de fotbal argentinian. FC Barcelona l-a înaintat că ar fi cel mai bine plătit jucător de fotbal, câștigând 111 milioane dolari și preluând acasă 84 milioane dolari ca salariu și câștiguri, și alte 27 milioane dolari ca ajutor. El este, de asemenea, al doilea cel mai bine plătit atlet din lume.

Când avea 13 ani, Messi s-a mutat în Spania după ce FC Barcelona a fost de acord să plătească pentru tratamentele sale medicale. El a fost acela care a condus în cele din urmă clubul la campionate. În 2012, a stabilit un record pentru majoritatea golurilor într-un an calendaristic. În noiembrie 2017, a fost de acord cu o extindere a contractului cu Barcelona pentru a rămâne la club în sezonul 2020-21. Contractul promite un salariu anual și un bonus de cel puțin 80 de milioane de dolari. Messi are o afacere pe viață cu Adidas. Alte oferte includ Gatorade, Pepsi și Huawei. Un parc tematic Messi, numit Messi Experience Park, este programat să se deschidă în 2020 în Nanjing, China. Messi numește Castelldefels, Spania, drept casa sa. Este căsătorit și are trei copii.

2. Cristiano Ronaldo

Forbes l-a clasat pe Cristiano Ronaldo ca fiind cel de-al doilea cel mai bine platit jucator de fotbal si cel de-al treilea cel mai bine platit sportiv în 2018. Ronaldo a castigat 61 milioane dolari ca salariu și cîstiguri de la Real Madrid și 47 milioane dolari din meciuri, acumulînd un total impresionant de 108 milioane dolari. Atletul portughez a reprezentat un avantaj pentru echipele naționale Real Madrid și Portugalia.

Deși Ronaldo a părăsit devreme Cupa Mondială 2018, el a rămas în ochii publicului când știrile au anunțat că el a fost transferat la Juventus pe un contract de patru ani. Taxa de transfer a fost în sumă de 140 de milioane de dolari. Salariul anual net al lui Ronaldo va constitui 35 milioane de dolari. Totuși, se pare că salariul brut al lui Ronaldo va ajunge la 64 milioane de dolari pentru sezonul 2018-19. În 2017, Ronaldo a marcat 44 goluri în 43 de meciuri și a fost onorat cu un al cincilea cupă de”Ballon d’Or”. El a câștigat, de asemenea, al cincilea titlu din Liga Campionilor. Ronaldo are un contract pe viață cu Nike în valoare de până la 1 miliard de dolari. Celelalte oferte ale sale includ Herbalife, EA Sports și Tourister american.

3. Neymar

Neymar da Silva Santos Júnior, care este numit aproape exclusiv doar prin numele său, este cel de-al treilea jucător cu cea mai mare remunerare, câștigând 90 de milioane de dolari. Din aceasta, el face 73 milioane dolari din salariu și câștiguri și 17 milioane dolari de la meciuri. În august 2017, Neymar a semnat un contract de cinci ani cu Paris Saint-Germain. vedeta braziliană lucrează cu sponsori globali, inclusiv Nike, Red Bull și McDonald’s. El a fost primul jucător de fotbal care a avut proprii adidasi Air Jordan fabricate de Swoosh.

4. Gareth Bale

Cu un cîștig de 34,6 milioane de dolari, Gareth Bale este cel de-a patrulea cel mai plătit jucătore de fotbal. El câștigă 28,6 milioane de dolari din salarii și câștiguri, plus încă 6 milioane de dolari din meciuri. În mai 2018, Bale a marcat două goluri, inclusiv o lovitură de foarfecă extraordinară, pentru a-și conduce echipa la al treilea titlu consecutiv al Ligii Campionilor. În octombrie 2016, el a semnat un acord cu clubul până în iunie 2022. Bale are un acord de aprobare cu Adidas până în 2020.

5. Paul Pogba

Paul Pogba este cel de-al cincilea jucător de fotbal cel mai bine plătit, câștigând 29,5 milioane de dolari, ceea ce înseamnă 25 de milioane de dolari pe care le face din salariu și câștiguri și 4,5 milioane de dolari pe care le câștigă din meciuri. Originar din Franța, Pogba joacă mijlocaș pentru Manchester United. Contractul său este pe o perioadă de cinci ani cu un salariu anual de cel puțin 20 de milioane de dolari. Pogba are o afacere de 10-ani cu Adidas.